Pikantní fazolový guláš s tofu a květákovými plackami

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Guláš:
1 plechovka červených fazolí
1 červená cibule
1/2 balení bílého tofu
1 žlutá paprika
2 lžíce zakysané smetany
1/2 lžíce medu
citronová šťáva
Marináda:
2 lžíce olivového oleje
1-2 lžičky sušené papriky
1/4 lžičky pálivé papriky
1 lžička drceného kmínu
lžíce čerstvě nasekaného zázvoru
stroužek česneku
sůl
trochu pepře
Placičky
podle receptu: http://www.toprecepty.cz/recept/21511-kvetakovo---syrove-placky-s-petrzelkou-a-muskatovou-vuni/
(ale nedávala jsem cibuli, místo eidamu jsem přidala cca 2-3 lžíce parmezánu, mouku jsem dala celozrnnou, placičky jsem neobalovala a pekla jsem je v troubě 200°C cca 25 min)

Postup přípravy receptu

  1. Tofu nakrájíme na kostičky a naložíme do marinády alespoň na hodinu (pokud máme více času, můžeme jej naložené nechat přes noc).

  2. Podle receptu vytvoříme placičky, rozložíme na plech a dáme péct do vyhřáté trouby (viz výše).

  3. Tofu osmažíme na pánvi (cca 3-5 min) a dáme stranou.

  4. Na pánev přilijeme trochu olivového oleje a osmažíme cibulku, pak přidáme papriku, do změknutí a nakonec fazole (pouze prohřejeme).

  5. Nakonec vrátíme k zbytku směsi tofu, přidáme smetanu, med a zakápneme citronem (podle chuti).

  6. Prohřejeme, podáváme s teplými placičkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!