Gnocchi s kuřecími játry, prsíčky a špenátem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 balení Gnocchi (500 g)
200 g kuřecí játra čerstvá
100 g kuřecí prsa
50 g špek (anglická slanina)
1 lžíce oleje
sůl
grilovací koření
3 ks mražený listový špenát (špenátové špalíčky)
1 lžička mouka hladká
2 dcl vývar (voda s bujonem)
2 ks cibulka zelená lahůdková
50-100 g sýr uzený

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí játra si očistíme a pokrájíme je na větší kusy. Kuřecí prsa si nakrájíme na silnější nudličky. Obojí si dáme do mísy a promícháme s grilovacím kořením, solí a trochou oleje.

  2. Ve větší pánvi si rozehřejeme olej a na něj vsypeme syrové (neuvařené) gnocchi. Ty pomalu opékáme do světlé barvy.

  3. Pak gnocchi dáme na stranu pánve (popřípadě je vyndáme stranou) a na pánvi orestujeme maso z mísy, s na nudličky nakrájeným špekem.

  4. Když je maso ze všech stran hezky zatažené, vsypeme mouku a pár minut jí restujeme. Pak maso podlijeme vývarem, vsypeme zpět gnocchi, přidáme zmrazený špenát a pod pokličkou vše dusíme asi 15 minut.

  5. Během dušení směs promícháme a dle potřeby ještě podlijeme vývarem. Před koncem dušení přimícháme na kolečka nakrájenou zelenou cibulku a směs dochutíme solí.

  6. Do hotové a vypnuté směsi vmícháme na kostky nakrájený sýr a už pak zbytečně nemícháme. Při jídle nás v soustech překvapí, krásně rozpuštěné kousky sýru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!