Vanilkové pohankové sušenky

Recepty, Moučníky

Suroviny

150 g loupané pohanky
100 g mrkve
50 g lněných semínek
50 g slunečnicových semínek
50 g strouhaného kokosu
1 vanilkový lusk

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku a semínka namočíme přes noc do vody. Pohanka díky tomu změkne a zesládne, lněná semínka se lehce obalí slizem a sušenky tak skvěle udrží pohromadě.

  2. Druhý den si předehřejeme troubu na 180C. Namočenou pohanku přemístíme i s trochou vody do mixéru, přidáme semínka a kokos a vše rozmixujeme na hustou hmotu. Přidáme 100 g strouhané mrkve, která sušenky osladí a odlehčí.

  3. Nyní přidáme vanilkový lusk (pokud jste s ním ještě nepracovali, vřele doporučuji). Na internetu se dá koupit za výbornou cenu a jídlo s ním opravdu chutná lépe než s vanilkovým cukrem. Lusk rozřízneme, vyškrábeme zrníčka a přidáme ke směsi.

  4. Ještě jednou vše promixujeme, aby se suroviny spojily. Plech si vyložíme papírem na pečení a lžící na něj tvoříme sušenky. Pečeme asi půl hodiny do hněda.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!