Červená řepa s podmáslím - verrine
Recepty, OstatníSuroviny
- cca 300 ml šťávy z červené řepy
- 1 lžíce krémového balsamica
- sůl
- 5 plátků želatiny (nebo přiměřeně želatiny granulované)
- 0,5 l podmáslí (kefíru, jogurtu, kyšky)
- hrst nasekaných vlašských ořechů
- 1 lžíce olivového oleje
Postup Červená řepa s podmáslím - verrine
Postup přípravy receptu
-
Na přípravu lehkého předkrmu v podobě verrine použijte řepnou šťávu, tu jsem připravila na odšťavňovači. Ze pěti malých bulviček bylo 300 ml šťávy. Šťávu trochu zahřejte, ochuťte krémovým balsamicem, lehce přisolte a rozmíchejte předem namočenou plátkovou želatinu.
Do skleniček lijte pak už téměř vychladlou tekutinu. Druhý den (po ztuhnutí) doplňte sklenky podmáslím. Můžete použít třeba i dobrý jogurt, kyšku....
Povrch pak posypte nasekanými vlašskými ořechy a zakápněte olivovým olejem.