Červená řepa s podmáslím - verrine

Recepty, Ostatní

Suroviny

cca 300 ml šťávy z červené řepy
1 lžíce krémového balsamica
sůl
5 plátků želatiny (nebo přiměřeně želatiny granulované)
0,5 l podmáslí (kefíru, jogurtu, kyšky)
hrst nasekaných vlašských ořechů
1 lžíce olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Na přípravu lehkého předkrmu v podobě verrine použijte řepnou šťávu, tu jsem připravila na odšťavňovači. Ze pěti malých bulviček bylo 300 ml šťávy. Šťávu trochu zahřejte, ochuťte krémovým balsamicem, lehce přisolte a rozmíchejte předem namočenou plátkovou želatinu.

  2. Do skleniček lijte pak už téměř vychladlou tekutinu. Druhý den (po ztuhnutí) doplňte sklenky podmáslím. Můžete použít třeba i dobrý jogurt, kyšku....

  3. Povrch pak posypte nasekanými vlašskými ořechy a zakápněte olivovým olejem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!