Gazpacho snadno a rychle

Recepty, Polévky

Suroviny

asi 1/2 okurky hadovky
1 masitá paprika
2 pěkná rajčata
2 plechovky rajčatové šťávy (= asi 600 ml) + ledová voda
červený vinný ocet
2 stroužky česneku
3 větší jarní cibulky - bílá část
sůl
čerstvě mletý pepř
bazalka
oregano
tymián
trošku rozmarýnu
olivový olej
K podávání:
krutonky z bílého chleba

Postup přípravy receptu

  1. Bílý chléb nakrájíme na kostičky a na oleji opečeme do křupava. Necháme zchladnout.

  2. Oloupanou okurku nakrájíme na kostičky, na stejně malé kostičky nakrájíme i papriku, rajčata a hodně nadrobno cibulky.

  3. Rajčatovou šťávu vylijeme do vyšší nádoby, přidáme olej, opepříme a vložíme česnek utřený se solí. Rozmixujeme najemno, zředíme podle potřeby ledovou vodou.

  4. Do mísy dáme kostičky zeleniny, nasekané bylinky, zalijeme ochucenou rajčatovou šťávou, případně doředíme vodou, dochutíme solí a octem a vychladíme. Podáváme s krutonky chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!