Gazpacho snadno a rychle
Recepty, PolévkySuroviny
- asi 1/2 okurky hadovky
- 1 masitá paprika
- 2 pěkná rajčata
- 2 plechovky rajčatové šťávy (= asi 600 ml) + ledová voda
- červený vinný ocet
- 2 stroužky česneku
- 3 větší jarní cibulky - bílá část
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- bazalka
- oregano
- tymián
- trošku rozmarýnu
- olivový olej
- K podávání:
- krutonky z bílého chleba
Postup Gazpacho snadno a rychle
Postup přípravy receptu
-
Bílý chléb nakrájíme na kostičky a na oleji opečeme do křupava. Necháme zchladnout.
Oloupanou okurku nakrájíme na kostičky, na stejně malé kostičky nakrájíme i papriku, rajčata a hodně nadrobno cibulky.
Rajčatovou šťávu vylijeme do vyšší nádoby, přidáme olej, opepříme a vložíme česnek utřený se solí. Rozmixujeme najemno, zředíme podle potřeby ledovou vodou.
Do mísy dáme kostičky zeleniny, nasekané bylinky, zalijeme ochucenou rajčatovou šťávou, případně doředíme vodou, dochutíme solí a octem a vychladíme. Podáváme s krutonky chleba.