Andaluzské Gazpacho

Recepty, Polévky

Suroviny

3 papriky červené
1 cibule (větší)
6-7 stroužků česneku záleží na velikosti
3/4 kg rajčat čerstvých nebo i konzervovaných
6 pl olivového oleje
1 celou okurku
na špičku lžičky pepř
trochu cukru
trochu soli
6 lžic octa balsamico
3-4 lžíce Ajvaru
cca 3/4 litru hovězího vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Vývar nechám vychladnout.

  2. Oloupeme si česnek - prolisuji ho.

  3. Čerstvou papriku umyji a nakrájím na plátky, nakrájim cibuli.

  4. Rajčata umyji, když jsou čerstvé, ponořím do horké vody a oloupem slupku.

  5. Pak rozkrájím, umyji okurku a nakrájim na kousky, přidám ostatní suroviny, olej, cukr, sůl, pepř, balsamico, ajvar.

  6. Vše dám do vychladlého vývaru a rozmixuji.

  7. Studenou polévku dám ještě vychladit.

  8. K polévce se můžou podávat opečené topinky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!