Sépiové špagety s krevetami a rajčaty

Recepty, Těstoviny

Suroviny

1 balení sépiových špaget
sýr parmazán nebo Gran Moravia
500 g čerstvých (nevařených) krevet
3 rajčata
3 velké stroužky česneku
hladkolistá petržel
máslo
olivový olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Špagety vložte do vroucí, dostatečně osolené vody a uvařte na skus. Krevety očistěte. Česnek a petržel najemno posekejte, rajčata nakrájejte na drobné kostičky. Rajčata můžete předem spařit a odstranit slupku.

  2. Na pánvi rozehřejte kousek másla s pár kapkami olivového oleje, přidejte česnek, krevety a promíchejte. Dejte pozor, ať se česnek nespálí, zhořkl by. Jakmile krevety začnou růžovět, přimíchejte rajčata, osolte a už jen prohřejte. Krevety nesmíte restovat příliš dlouho, jinak budou tvrdé a gumovité. Nakonec přidejte petrželku, odstavte a vmíchejte uvařené špagety. Promíchejte a servírujte posypané sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!