Frgále po mém

Recepty, Moučníky

Suroviny

150 g tuku Stelly (rozpustit)
1 kvasnice
250 ml vlažného mléka
60 g cukr
lžička soli
2 vejce
700 g polohrubé mouky
Drobenka:
kousek tuku Stelly
cukr
hrubá mouka
Maková náplň:
mák
100 g bílého jogurtu
moučkový cukr
Tvarohová náplň:
vaničkový tvaroh
moučkový cukr
Ostružinová náplň:
200 g ostružin
moučkový cukr (hodně - jsou kyselé)
150 g bílého jogurtu

Postup přípravy receptu

  1. Rozdrobíme si do misky kvasnice a zalijeme mlékem vlažným. Přidáme cukr a necháme 5-7 minut vzejít. Poté vmícháme rozšlehaná vejce a mouku se solí. Necháme pod folií kynout na sluníčku.

  2. Mezitím si uděláme náplně a drobenku.

  3. Po nakynutí si rozválím a rukama roztlačím těsto na kulatý plech obalený pečícím papírem (krásně se s tím pracuje když si potřeme ruce olejem) roztáhneme natřeme náplní a sypeme drobenkou.

  4. Péct asi na 180-200 stupňů až okraje zrůžoví mírně.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!