Pikantní vepřové kotlety podle Pohlreicha

Recepty, Grilování

Suroviny

6 vepřových kotlet
Marináda:
2 lžíce extra panenského olivového oleje
120 ml čerstvé pomerančové šťávy
1,2 lžíce čerstvé citronové šťávy
1/4 lžičky čerstvě namletého černého pepře
1 lžíce přírodního krupicového cukru
1 lžíce mořské soli
2 špetky mletého kmínu
2 špetky sušeného oregana
několik kapek sojové omáčky
6 ml bílého vinného octa
2 stroužky rozdrceného česneku
1 nastrouhaná šalotka
1 svazek nasekaného čerstvého tymiánu
1 svazek nasekaného čerstvého koriandru
4 rozdrcené sušené chilli papričky
Tuk na potření roštu (rostlinný olej nebo kůžička ze slaniny)

Postup přípravy receptu

  1. V míse promícháme olej, pomerančovou šťávu, citronovou šťávu, pepř, cukr, sůl, kmín, oregano, sójovou omáčku, vinný ocet, česnek, šalotku, koriandr, tymián a chilli papričky. Vložte maso, obalte ho v marinádě, mísu zakryjte a dejte na 1 až 3 hodinky odležet do lednice. Asi 30 minut před grilováním vyjměte z ledničky, aby maso došlo do pokojové teploty.

  2. Gril rozpalte a rošt potřete tukem. Vložte kotlety a grilujte je 5 až 6 minut z každé strany. Potírejte je marinádou a každé tři minuty otočte o 90 stupňů tak, aby se vytvořil mřížkový vzor. Kotlety podávejte horké, se zbylou marinádou, kterou předtím krátce povaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!