Fofr dezert z tvarohu, likéru a sušenek

Recepty, Moučníky

Suroviny

350-400 g tvarohu (použila jsem nízkotučný a nechala ho půl dne vykapat přes plátýnko;zbylou syrovátku jsem použila na pečení chleba)
100 g zakysané smetany
200 ml šlehačky (ušlehat do tuha)
Sladidlo:
med anebo vanilkový cukr
2-3 panáky oblíbeného likéru nebo třeba rumu
1/2 balíčku grahamových sušenek (nebo třeba máslových sušenek či piškotů)
případné ovoce (použila jsem mražené bobulové poklady ze zahrady)
kakao na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Vychlazenou šlehačku vyšlehejte do tuha. Přemístěte do misky a přimíchejte zakysanou smetanu a měkký tvaroh. Smíchejte všechno dohromady, oslaďte, přidejte likér a hezky všechno promíchejte, ať se spojí chutě. Tuhost tvarohové směsi si upravíte přidáním likéru nebo naopak tvarohu či zakysanky.

  2. Připravte si servírovací sklenice. Na dno rozdrobte sušenky do výše cca centimetru, na to přijde vrstva ovoce, ochucený tvaroh, znovu sušenky, tvaroh atd.

  3. Kdo má rád, tak ještě jednotlivé vrstvy prosypte kakovým práškem, vypadá to velmi efektně a navíc to výborně chutná. Na povrchu klidně nasypte ovoce s troškou sušenek či nastrouhejte čokoládu...meze se fantazii nekladou:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!