Mandlové sušenky

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 hrnek mandlí
2 hrnky hladké mouky
1 lžíce kypřícího prášku
2 vrchovaté lžíce moučkového cukru + na posypání
1 hrnek másla změklého nakrájeného na malé kousky
1 žloutek
1/2 lžičky najemno rozdrceného hřebíčku
smetana 30%

Postup přípravy receptu

  1. 1) Troubu předehřejte na 180°C. Mandle spařte a oloupejte. Poté je rozložte na plech a pečte asi 7 minut. Pečte je zkrátka do chvíle, kdy začnou zespoda hnědnout. Poté je nechte zchladnout a rozsekejte (namelte) najemno.

  2. 2) V míse smíchejte mouku, kypřící prášek a namleté mandle, hřebíček. V menší misce prošlehejte změklé máslo s cukrem a žloutkem a tuto směs zapracujte do směsi moučné. Těsto lehce svlažte pár kapkami smetany. Těsto by se nemělo příliš drobit a při tvoření kuliček mezi dlaněmi by se nemělo rozpadat.

  3. 3) Z těsta tvořte malé kuličky (v průměru 2-3cm), které zploštěte mezi dlaněmi. Položte těsto na plech vyložený pečícím papírem. Pečte půl hodiny a ještě teplé posypejte moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!