Pohankový salát s uzenou makrelou

Recepty, Saláty

Suroviny

60 g pohanky
50 g uzené makrely bez kostí a bez kůže
2 stonky řapíkatého celeru (40g)
1 menší šalotka nebo 1/2 šalotky (5g)
2 lžičky citronové šťávy (6ml)
1 lžička olivového oleje (3ml)
1 hrst najemno nasekané hladkolisté petržele
špetka mletého kmínu
čerstvě mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku nasypte do malého kastrůlku a zalijte cca 120ml vroucí vody, přidejte špetku soli a přiveďte k varu. Vařte asi 5-6 minut. Poté pohanku přiklopte a nechte cca 15 minut dojít (pokud se vyvařilo hodně vody, ještě trochu přilijte, aby ji mohla pohanka nasáknout).

  2. Uvařenou pohanku nechte zchladnout.

  3. Řapíkatý celer nakrájejte na plátky silné asi 0,5mm. Šalotku nakrájejte najemno.

  4. Zeleninu smíchejte v misce, přidejte olej, citronovou šťávu, petržel, kmín a čerstvě mletý pepř. Důkladně promíchejte a směs smísíme s pohankou.

  5. Makrelu rozeberte na menší kousky a zlehka vmícheje do pohankového salátu. Dosolte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!