Cuketový fofr perník s ovocem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
250 g cukety (mladé, neloupané)
cca 120 g cukru krupice (dle sladkosti použitého ovoce)
1 vejce
60 g másla nebo máslové Hery (rozpuštěné)
1 lžíce kakaa
250 g polohrubé mouky
1 prášek do perníku
Dále:
sezónní ovoce - meruňky, švestky, višně, jablka, hrušky
moučkový cukr, drobenka nebo čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Přidáme cukr, rozpuštěné máslo, kakao, vejce a vše dobře promícháme. Do tekutější směsi přidáme polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva a opět vše dobře promícháme.

  2. Takto připravené těsto nalijeme do malého pekáčku nebo dortové formy o průměru cca 22 cm, vymazané máslem a vysypané hrubou moukou a poklademe sezónním ovocem dle chuti. Ovoce je též možné pokrájet na menší kusy a vmíchat rovnou do perníkového těsta. To už záleží na každém, jaký způsob zvolí, obě varianty jsou výborné. Před vložením do trouby mohou milovníci ovocných drobenkových koláčů perník posypat drobenkou.

  3. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 25 minut, vyzkoušíme špejlí.

  4. Po zchladnutí a před podáváním můžeme perník s ovocem posypat moučkovým cukrem. Pokud jsme zvolili variantu s ovocem, zamíchaným přímo do cuketového perníku, doladit ho můžeme po zchladnutí přelitím čokoládovou polevou. Kdo rád kokos nebo ořechy, polevu může ještě posypat. Vše záleží na naší chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!