Focaccia se šalvějí z domácí pekárny

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

210 ml vody
1 lžíce olivového oleje
350 g pšeničná chlebová mouka
1 lžička soli
1 lžička cukru krupice
1 lžička sušeného droždí
2 lžíce sušené šalvěje
2 stroužky česneku
olivový olej na potření
hrubozrnná sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do nádoby pekárny nalijeme vodu, olivový olej, zasypeme moukou. Do jednoho rohu dáme sůl, do protějšího cukr a doprostřed sušené droždí a zapneme program těsto. (cca hodina a půl).

  2. Těsto vyndáme, opatrně do něj vmícháme šalvěj a vyválíme na placku o průměru 25 cm.

  3. Přendáme na plech s pečícím papírem potřeným olejem a necháme půlhodiny kynout.

  4. Poté do placky uděláme prsty hluboké důlky a necháme kynout ještě další půl hodiny.

  5. Mezitím rozehřejeme troubu na 200°C. Placku potřeme olejem a posypeme nasekaným česnekem a hrubozrnnou solí.

  6. Pečeme 25-30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!