Focaccia podle Romana Pauluse

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

500 g hladké mouky
300 ml vlažné vody
20 g droždí
1 lžička soli
40 g olivového oleje + na potření
olivy černé a zelené s papričkou
sušená naložená rajčata
sekaný rozmarýn
tymián
mořská sůl na posyp

Postup přípravy receptu

  1. V robotu propracujeme mouku promíchanou se solí, přidáme olej a droždí rozmíchané ve vlažné vodě, které jsme nechali 15 minut odpočinout. Těsto necháme vykynout přikryté utěrkou.

  2. Do vykynutého těsta vpracujeme nakrájená rajčata a olivy, rozmarýn a tymián. Těsto rozdělíme na stejné díly, vytvoříme placičky, uděláme do nich důlky a potřeme olivovým olejem. Necháme ještě kynout na plechu, pak vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 200 stupňů, po chvíli teplotu stáhneme na 180 a dopečeme.

  3. Hotové ještě horké potřeme olivovým olejem a posypeme mořskou solí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!