Florentýnské hvězdičky

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
300 g polohrubé mouky
1 KL prášku do pečiva
100 g krupicové cukru
2 PL vanilkového cukru
2 vejce
150 g másla
Náplň:
100 g krupicového cukru
2 PL vanilkového cukru
50 g másla
2 PL medu
125 ml smetany ke šlehání
100 g mandlových lupínků
100 g sekaných lískových oříšků
50 g nakrájených rozinek

Postup přípravy receptu

  1. Mouku a prášek do pečiva prosejeme, přidáme oba cukry vypracujeme, rychle zapracujeme máslo a dáme do chladna.

  2. Mezitím připravíme náplň. Máslo, oba cukry a med zahříváme až směs lehce znědne. Přilijeme smetanu a mícháme až do rozpuštění zkaramelizovaného cukru. Potom vmícháme mandle, oříšky a rozinky. Mícháme, až se hmota spojí. Odstavíme a necháme vychladnout.

  3. Z těsta vyválíme plát silný 3 mm, vykrájíme hvězdičky. Dáme na plech a upečeme na 200´C přibližně 7 minut. Plech vyndáme z trouby, na předpečené cukroví rozdělíme náplň a dopečeme na 175´C ještě 8-10 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!