Zapečené kapustičky s žampiony

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

500 g růžičkové kapusty na půlky
500 g žampionů větší na čtvrtky menší na půlky
100 g anglické slaniny proužky
máslo
sušená bazalka
sůl
pepř
250 ml smetany na vaření
1 vejce
4 lžíce parmazánu
4 lžíce strouhanky + na vysypání
tvrdý sýr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Troubu si necháme rozehřát na 200°C. Kapustičky necháme 5 minut povařit.

  2. Mezitím si na másle osmažíme anglickou slaninu. O chvíli později přidáme žampiony a až budou měkké, přidáme kapustičky a chvíli spolu smažíme. Ochutíme solí, pepřem a sušenou bazalkou.

  3. 4) Hlubší pekáč si vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vložíme osmaženou směs. A zalijeme smetanou, v které jsme si rozmíchali vejce, parmazán a sůl. Vršek posypeme strouhankou a případně ještě tvrdým sýrem.

  4. Dáme nepřikryté do trouby a zapékáme asi 20 minut. Podáváme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!