Filé s houbovou omáčkou

Recepty, Ryby

Suroviny

4 rybí filety
1 citron
100 ml suchého bíleho vína
150 g čerstvých žampionů
200 g kysané smetany
1 cibule
lžíce mouky
lžíce hořčice
petrželová nať
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Omyté rybí filé potřeme citronovou šťávou rozmíchanou se solí a necháme na chladném místě 30 minut uležet.

  2. Poté filé přendáme do hrnce, podlijeme vínem a dusíme doměkka. Žampiony nakrájíme na tenčí plátky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  3. Na pánvi rozpálíme olej a opekáme cibuli, až zesklovatí, pak přidáme nakrájené žapiony, osolíme, opepříme a dusíme doměkka.

  4. Nakonec omáčku zahustíme kysanou smetanou rozmíchanou se lžící hladké mouky a hořčice, posypeme částí nasekané petrželky a několik minut povaříme. Filé podáváme polité houbovou omáčkou, posypané zbytkem petrželky. Vhodnou přílohou jsou brambory a rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!