Ruské pirohy s uzeným masem

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

20 g droždí
150 ml vlahého mléka
450 g prosáté hladké mouky
špetka cukru
lžička soli
půlka rozehřátého vlahého másla
3 vejce +1 vejce na potření
Náplň:
1 cibule
olej
sůl a pepř
asi 500 g uzeného masa
hrst nasekané petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Do hrníčku rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru, lžičku mouky a trochu vlahého mléka, promícháme a necháme asi 10 minut vykynout.

  2. Náplň: Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené nebo umleté maso, podle chuti osolíme a opepříme a orestujeme. Vmícháme nasekanou petrželku.

  3. Do mísy prosejeme mouku a promícháme se solí, přidáme ostatní suroviny a propracujeme těsto. Je trochu lepivé, ale tak to má být. Poprášíme moukou a přikryjeme folií. Necháme kynout, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem. Pak vyklopíme na moukou posypaný vál a rozdělíme na zhruba 30 stejně velkých dílků. Z každého uválíme kuličku a necháme ještě kynout. Každou kuličku pak vyválíme na placičku asi půl cm silnou a dáme náplň, přeložíme a vidličkou přimáčkneme. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 200 st. dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!