Fenykl s pečenými rajčaty

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

2 menší bulvy fenyklu
3 lžíce naložených pečených rajčat
1 plechovka sekaných rajčat (400 g)
2 lžičky sušeného oregana
sůl
2 lžíce olivového oleje
2 červené cibule
3 lžíce strouhaného Parmezánu

Postup přípravy receptu

  1. Fenykl očistíme, odkrojíme tuhé řapíky, rozčtvrtíme a povaříme ve slané vodě - do poloměkka, tak 10 minut. Necháme pořádně okapat, nejlépe na papírové utěrce, aby odsála přebytečnou vodu.

  2. Zapékací misku vytřeme olivovým olejem a jako základ dáme sekaná rajčata, smíchaná s oregánem a přiměřeně osolená - pozor, sýr je slaný.

  3. Do rajčat zastrkáme jednotlivé listy fenyklu, proložíme na měsíčky pokrájenou cibulí a naloženými rajčaty. Posypeme parmezánem a pečeme zhruba 20 minut v dost rozehřáté troubě - asi na 200°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!