Biskupský chlebík

Recepty, Moučníky

Suroviny

240 g krystalového cukru
240 g hrubé mouky
6 žloutků
sníh ze 6 bílků
250-300 g sušeného ovoce
oříšků
čokolády
1 polévková lžíce vanilkového cukru
1 polévková lžíce prášku do pečiva
1 polévková lžíce citronové kůry strouhané
4 polévkové lžíce rozpuštěného másla

Postup přípravy receptu

  1. Žĺtky vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou.

  2. Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a maslo.

  3. Dobre vymiešame, pridáme ovocie premiešané s 2 pl hrubej múky (hrozienka a papáju namočíme predtým do rumu a scedíme) a opatrne pridáme vyšľahaný sneh z bielkov.

  4. Cesto vlejeme do foriem na biskupský chlebík alebo srnčí chrbát, ktoré sme vymastili maslom a vysypali hrubou múkou. Pečieme 35-40 minút v rúre predhriatej na 180°C.

  5. Necháme vychladnúť na mriežke, vyklopíme na podnos a posypeme práškovým cukrom alebo polejeme čokoládovou, prípadne bielkovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!