Fazolky s kukuřicí v omáčce s brynzou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

sáček mražených fazolek
1/2 sáčku mražené kukuřice
100 g brynzy
1 větší šalotka
lžíce másla + lžíce oleje
2 rovné lžíce hladké mouky
cca 300 ml vývaru (měla jsem z kostí)
mléko dle potřeby
sůl
pepř
3 kuličky nového koření

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve dáme do vařící osolené vody fazolky s kukuřicí. Vody jen tolik, aby vše bylo potopené. Od bodu varu vaříme jen minutku a vše scedíme a předěláme do misky se studenou vodou. Vývar můžeme použít, pokud nebudeme mít uvařený.

  2. Na másle zpěníme drobně nakrájenou šalotku a přidáme mouku. Restujeme pár minut a zalijeme vývarem. Vaříme s kořením asi deset minut a přidáme okapané fazolky s kukuřicí. Společně vaříme asi pět minut a nadrobíme brynzu.

  3. Mícháme na mírném plameni do rozpuštění brynzy a dochutíme čerstvě mletým pepřem. Omáčku podáváme s vařenými bramborami a vařeným vejcem nebo hovězím masem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!