Celer v pivním těstíčku

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

menší bulva celeru
100 ml piva
1 vejce
4-5 lžic hladké mouky
1/2 lžičky uzené papriky
1/2 lžičky sušeného česneku
špetka pikantního koření
marináda:
4-5 lžic olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
sůl
pepř
sušené bylinky - dala jsem libeček

Postup přípravy receptu

  1. Očištěný celer nakrájíme na 0,5-0,8 cm kolečka. Smícháme marinádu a celer marinujeme 1-1,5 hodiny. Smícháme pivo, žloutek, koření a nakonec přidáváme mouku. Z bílku ušleháme sníh a přidáme ho do těstíčka

  2. Z marinády přidáme zbývající olej. Moc ho není, celer částečně nasál. Umícháme polotekuté těstíčko. Plátky celeru lehce osušíme a namáčíme v těstíčku.

  3. Smažíme pozvolna v rozpáleném oleji z obou stran. Usmažené odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!