Fazolky na smetaně s kuřecím masem

Recepty, Luštěniny

Suroviny

2 lžičky vegety
500 ml polotučného mléka
3 lžíce citronové šťávy
300 ml vody
500 g kuřecího masa
3 lžíce hladké mouky
1 ks cibule
500 g zelených fazolí (já měla sterilizované v sladkokyselém nálevu)
200 ml sladké smetany

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na kousky a cibuli na jemno. Na oleji zpěníme cibulku a přidáme kuřecí maso. Dusíme do poloměkka.

  2. Potom přidáme nakrájené fazolky a zalijeme vodou, přisypeme vegetu a ochutíme citronovou šťávou. Dusíme do měkka.

  3. Když je maso a fazolky měkké, zalijeme mlékem, ve kterém rozmícháme mouku. Necháme povařit a na konec přidáme smetanu. Pro ozdobu jsem uvařila i vejce natrvdo, ale nemusí být.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!