Fazolky na smetaně s hovězím masem vařeným

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

Sterilované fazkolové lusky Bonduelle
Smetana
máslo
mouka hladká
masový vývar
cukr
sůl
ocet
Brambory jako příloha

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu si připravíme světlou jíšku z mouky a másla. Hned jak začne růžovět, ji zalijeme vývarem z hovězího masa, které jsme si uvařili předem. Pokud nebudeme k omáčce podávat maso, ale vejce, stačí zalít vodou s masoxem. Provaříme a podle potřeby dohustím záklechtkou (rozkvedlanou moukou ve vodě).

  2. Pokud je konzistence omáčky, přilijeme smetanu. Já používám 33% a ještě chvilku provaříme. Mícháme, aby se omáčka nepřichytila ke dnu. Nakonec vsypeme fazolky a dochutíme solí, cukrem a octem.

  3. Fazolky Bonduel jsou měkké a tak není třeba vařit, mám s nimi nejlepší zkušenosti. Jak chuťově tak i vzhledově jsou vynikající.

  4. Jako přílohu si připravíme klasické vařené brambory, nebo kdo má rád i knedlík. Podáváme s hovězím vařeným masem anebo s vejcem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!