Krůtí mleté šišky se sýrem a zeleninou

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého krůtího masa
100 g eidamu
2 vejce (1 bílek si necháme zvlášť)
1/2 červené papriky
1/2 pórku
200 g anglické slaniny
5 stroužků česneku
chilli (množství podle chuti)
pepř
sůl
strouhanka
malá hrst pažitky nakrájené nadrobno
na vytření pekáčku olej
hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy si dáme mleté maso, nastrouhaný sýr, na drobno nakrájenou papriku, pórek na tenké kroužky, 150 g anglické slaniny nakrájené na menší proužky(6 plátků slaniny si necháme) a prolisovaný česnek.

  2. Pak dáme chilli, pepř, pažitku, sůl a rukama pěkně promícháme, přidáme ještě 1 celé vejce + 1 žloutek a bílek si necháme, budeme ho potřebovat a promícháme ještě jednou, už vařečkou.

  3. Připravíme si strouhanku, z připravené masové směsi vytvoříme větší váleček(z tohoto množství jich bude pět)potřeme našlehaným bílkem a hned obalíme ve strouhance, položíme na šířku na plátek anglické slaniny a oba konce dáme malinko přes sebe spíchneme párátkem a tak pokračujeme se všemi šiškami, které skládáme do vymazaného pekáče olejem a vysypaným hrubou moukou.

  4. Zalijeme tak 2 dcl vody a dáme přikryté péct na 170°C, na 40 minut.

  5. Do malého množství vody si rozpustíme solamyl, šišky zalijeme, odkryjeme a 10-15 minut dopečeme do hněda. Šišky mají tímto způsobem dobrou šťávu, kdo jí nemusí nepodlévá, ani nezahušťuje.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!