Třeboňské kapří hranolky

Recepty, Ryby

Suroviny

1 kuchyňsky upravený kapr
marináda:
4 stroužky česneku
40 g sójové omáčky
1 lžička mleté sladké papriky
2 lžičky mletého zázvoru
2 lžičky mletého kmínu
2 lžičky soli
100 g hladké mouky
60 g solamylu
1 vrchovatá lžíce sladké papriky
asi 200 ml oleje na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kapra naporcujeme a vykostíme (viz poznámka). Jednotlivé filety nakrájíme příčně na hranolky a naložíme do marinády, kterou jsme ušlehali ze sójové omáčky, mletého kmínu, zázvoru, utřeného česneku, papriky a trochy vody. Dobře promícháme a necháme pár hodin naložené.

  2. Promícháme hladkou mouku, solamyl a mletou papriku a v této směsi obalíme rybí hranolky.

  3. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje dokřupava, stačí několik minut.

  4. Podáváme s bramborovou kaší nebo lepenicí, případně s omáčkou ze zakysané smetany a čerstvě nastrouhaného křenu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!