Buchta ze zakysané smetany

Recepty, Moučníky

Suroviny

5 vajec
20 dkg krystalového cukru
2 vanilkové cukry
25 dkg polohrubé mouky
0,5 l mléka
0,2 l vody
2 lžice kakaa
3 zakysané smetany
prášek do pečiva
0,1 l oleje
1 vanilkový pudink
1 skořicový cukr
3 lžíce moučkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce vyšleháme v mixeru s krystalovým cukrem, přidáme olej, vodu a nakonec mouku s kypřícím práškem.

  2. Těsto rozdělíme na poloviny.

  3. První dáme na vymaštěný plech. Do druhé přidáme kakao a cik cak vlijeme do světlého těsta.

  4. Z mléka uvaříme puding. Horký vlijeme opět cik cak na těsto a dáme péct.

  5. Rozmícháme 3 zakysané smetany, 3 PL moučkového cukru a 1 vanilkový.

  6. Směs nalijeme na upečenou horkou buchtu a posypeme skořicí.

  7. Necháme v lednici přes noc.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!