Fazolkový salát Maltézských rytířů

Recepty, Saláty

Suroviny

500 g zelených uvařených fazolek
1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
sterilované cibulky (2 PL nálevu z cibulek)
černé olivy
sušená rajčata
1 PL kaparů
2 PL bílého vinného octa
2 PL olivového oleje
čerstvá bazalka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Fazolky, sušená rajčata a olivy si nakrájíme, přidáme k nim sterilované cibulky, tuňáka, kapary a přilijeme nálev z cibulek, ocet, olivový olej. Bazalku si posekáme a přimícháme do salátu. Dochutíme solí, popř. octem. Salát necháme uležet alespoň hodinu v lednici, poté opět případně dochutíme, neboť fazolky si berou hodně chutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!