Hovězí guláš s dýní

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

800 g hovězí kližky
600 g cibule
sádlo dle potřeby
200 ml červeného vína
majoránka dle chuti
3 stroužky česneku
2 PL rajské šťávy
sůl dle chuti
pepř dle chuti
200 g dýně
chléb na zahuštění
vývar dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kousky. Cibuli pokrájíme na kostičky.

  2. Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme kousky masa a restujeme za stálého míchání do ztmavnutí masa i cibule.

  3. Přidáme rajskou šťávu, na kousky pokrájenou a oloupanou dýni (bez semínek) a zamícháme. Základ guláše podlijeme vývarem a cca polovinou vína.

  4. Pod pokličkou dusíme do změknutí masa. Je-li třeba doplnit tekutinu, přiléváme víno a vývar. K měkkému masu nakonec přidáme rozdrobený nebo nastrouhaný chléb, špetku čerstvé majoránky. Guláš povaříme do zhoustnutí.

  5. Nakonec do guláše přidáme rozmačkaný česnek a podle chuti případně dosolíme a dopepříme. Guláš podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!