Babiččiny Míša řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1/2 hrnku cukru
- 1/4 hrnku oleje
- 2 vejce
- 1/2 hrnku mléka
- 1/2 prášku do pečiva
- 3 PL kakaa
- Náplň:
- 1 smetana ke šlehání (33%)
- 1 vaničkový tvaroh (250 g)
- 1 balíček vanilkového cukru
- moučkový cukr dle chuti
- Poleva:
- 100 g 70ti% čokolády
- 150-200 ml plnotučného mléka
Postup Babiččiny Míša řezy
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience na těsto (mimo bílků) smícháme dohromady v míse. Bílky ušleháme v tuhý sníh a přidáme k těstu. Do vymazaného a vysypaného plechu nalijeme těsto, pečeme v horkovzdušné troubě při 180°C po dobu 20ti minut. Po upečení necháme vychladnout.
Na náplň ušleháme smetanu ke šlehání s vanilkovým cukrem a opatrně smícháme s tvarohem. Dle chuti můžeme dosladit moučkovým cukrem. Pokud je již korpus vychladlý, můžeme na něj náplň rozetřít a znovu dáme zchladit do lednice.
Čokoládu společně s mlékem rozpustíme ve vodní lázni. Pokud je čokoláda málo tekutá, přidáme mléko. Ještě teplou čokoládu nalijeme na již vychladlý korpus s náplní. Snažíme se lít tak, aby byla rovnoměrně rozprostřena a dáme vychladit.