Babiččiny Míša řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
1 hrnek polohrubé mouky
1/2 hrnku cukru
1/4 hrnku oleje
2 vejce
1/2 hrnku mléka
1/2 prášku do pečiva
3 PL kakaa
Náplň:
1 smetana ke šlehání (33%)
1 vaničkový tvaroh (250 g)
1 balíček vanilkového cukru
moučkový cukr dle chuti
Poleva:
100 g 70ti% čokolády
150-200 ml plnotučného mléka

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience na těsto (mimo bílků) smícháme dohromady v míse. Bílky ušleháme v tuhý sníh a přidáme k těstu. Do vymazaného a vysypaného plechu nalijeme těsto, pečeme v horkovzdušné troubě při 180°C po dobu 20ti minut. Po upečení necháme vychladnout.

  2. Na náplň ušleháme smetanu ke šlehání s vanilkovým cukrem a opatrně smícháme s tvarohem. Dle chuti můžeme dosladit moučkovým cukrem. Pokud je již korpus vychladlý, můžeme na něj náplň rozetřít a znovu dáme zchladit do lednice.

  3. Čokoládu společně s mlékem rozpustíme ve vodní lázni. Pokud je čokoláda málo tekutá, přidáme mléko. Ještě teplou čokoládu nalijeme na již vychladlý korpus s náplní. Snažíme se lít tak, aby byla rovnoměrně rozprostřena a dáme vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!