Fazolkový salát se sýrem a vejci

Recepty, Saláty

Suroviny

200 g fazolkových lusků
2-3 vejce natvrdo
100-120 g tvrdého sýru Gouda
2 jarní cibulky
1 kapie
2 lžíce majonézy
1 lžíce zakysané smetany
1 lžíce hořčice
sůl
pepř
malá špetka cukru

Postup přípravy receptu

  1. Fazolky umyjeme a odkrojíme jim tvrdé konce. Nakrájíme na cca 1 cm kousky a uvaříme v osolené do měkka asi 5 minut. Scedíme a vložíme do studené vody. Vychladlé opět scedíme a necháme pořádně okapat.

  2. Kapii, vejce a cibulku nakrájíme na kousky. Sýr nastrouháme nahrubo. Vše dáme do mísy a spojíme hořčicí, majonézou a smetanou. Dochutíme solí a pepřem. Necháme vychladit a podáváme samostatně nebo jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!