Fazolkovo-hrášková polévečka

Recepty, Polévky

Suroviny

2 velké brambory
mražené, nebo čerstvé fazolky
mražený, nebo čerstvý hrášek
1 malou cibuli
1 větší stroužek česneku
1 kysaná smetana
2 lžíce hladké mouky
1 zeleninový vývar
kousek libečku
cibulková nať
pár vlašských ořechů-nemusí být
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodě si uděláme zeleninový vývar, do něho si očistíme a na menší kousky nakrájíme brambory a cibuli s česnekem, až se začne vařit, přidáme za chvilku fazolky, hrášek, libeček a ořechy nasekané na malé kousky.

  2. Necháme vařit, až bude všechno měkké a zahustíme kysanou smetanou ve které jsme rozšlehali mouku a necháme převařit.

  3. Potom už jen dosolíme a dáme nadrobno nakrájenou cibulkovou nať.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!