Fazolkové kernotto (špaldové kroupy)

Recepty, Mikrovlnná trouba

Suroviny

150 g špaldových krup (obchodní název Kernotto)
150 g mražených fazolek (lze i čerstvé, sterilované)
česnekové koření s bylinkami dle chuti
mletý růžový pepř
sůl dle chuti
chilli omáčka (dle chuti)
čerstvé bylinky (jen pár lístků od každé, nebo špetička sušeného)
zeleninový vývar (stačí i voda)

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience dáme do nádoby vhodné do mikrovlnky. Zalijeme vývarem asi 1 cm nad výši směsi. Vlníme na 500 W asi 25 minut. Tekutina by měla být vyvařená, krupky i fazolky měkké na skus, nerozvařené. Dochutíme a ještě necháme 5 minut odpočinout. V tomto vedru rychlé, syté a přitom lehké jídlo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!