Minibliny s kaviárem a zakysanou smetanou

Recepty, Předkrmy

Suroviny

100 g pohankové jemné mouky
35 g pšeničné hladké mouky
špetka soli
15 g droždí
125 ml mléka
1 vejce
lžíce zakysané smetany
olej na smažení
Navrch:
kaviár
hustá kysaná smetana
citron
kopr

Postup přípravy receptu

  1. Mouky spolu prosejeme, osolíme a promícháme. Vytvoříme důlek, nadrobíme droždí, zalijeme částí vlažného mléka a necháme vzejít. Pak přidáme žloutek, bílek uschováme na později. Zalijeme zbytkem mléka a přidáme kysanou smetanu.

  2. Umícháme těsto husté asi jako na lívance. Přikryjeme a necháme v teple vykynout. Pak z bílku ušleháme tuhý sníh, lehce vmícháme do těsta a ihned na rozpáleném oleji smažíme malé lívanečky.

  3. Z hotových blin malým tvořítkem nebo sklínkou vykrojíme kolečka asi 3 cm v průměru (není nutné). Každou miniblinu ozdobíme kopečkem kaviáru, kysanou smetanou, koprem a kousíčkem dobře omytého (nejlépe bio) citronu. Podáváme čerstvé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!