Zelené fazolkové lusky na smetaně

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

čerstvé fazolkové lusky (měla jsem skoro plnou zadělávací mísu)
cca 3-4 dkg másla
2 lžičky práškového česneku
1 lžička alnatura koření (bezglutamátové polévkové koření z DM)
1 lžíce jíšky
200 ml sladké smetany (šlehačky)
1/2 citronu
sůl
pepř
anglická slanina

Postup přípravy receptu

  1. Lusky vypereme a zbavíme konečků, pokrájíme na cca 4 cm kousky. Lehce restujeme ve woku na rozpuštěném másle, posypeme česnekem, kořením, trochu osolíme a opepříme. Podlijeme cca půl skleničkou vody a pod pokličkou asi 5 minut podusíme.

  2. Pokličku odkryjeme, zvýšíme příkon tepla a rychle vydusíme všechnu tekutinu. Fazolky by měly zůstat sice měkké, ale křoupavé, nerozvařené.

  3. Potom přidáme jíšku, klidně granulovanou, promícháme, zalijeme smetanou a necháme chvilku povařit. Fazolky neplavou v omáčce, jsou jen trošku hustou smetanou obalené.

  4. Nakonec dáme šťávu z citronu a podle chutí dosolíme. Na menší pánvi opečeme anglickou slaninu, kterou jídlo na talíři nejen ozdobíme, ale taky báječně ochutíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!