Dýňový perník s ořechy a čokoládou

Recepty, Moučníky

Suroviny

350 g hladké mouky
350 g cukru
350 g dýně hokaido
100 g másla
150 ml mléka
3 vejce
1 kypřící prášek
2 lžíce kakaa
1 lžička skořice
1 lžička muškátového oříšku
100 g hořké čokolády
80 g nasekaných vlašských ořechů
30 g posekaných dýňových semínek

Postup přípravy receptu

  1. Máslo s cukrem ušleháme do pěny, přidáme vejce a pořádně promícháme. Dále postupně zašleháme mouku s práškem do pečiva, kakao, skořici a muškátový oříšek. Přilijeme mléko a promícháme.

  2. Dýni nemusíme loupat. Nastrouháme ji na jemno a přidáme ji ke směsi. Nakonec stěrkou vmícháme posekanou čokoládu, ořechy a semínka.

  3. Hotovou směs vlijeme do vymazané a vysypané formy (nebo pekáčku) a dáme péct na 170 stupňů cca 45 minutek. Pro jistotu zkusíme test se špejlí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!