Pstruh na paprice

Recepty, Ryby

Suroviny

1 pstruh
2 zelené papriky
2 větvičky čerstvého tymiánu
1 cibule
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce mleté červené papriky
2 lžíce másla
1/2 sklenice mléka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Pstruha umyjeme, odrežeme plutvy, chvost a hlavu.

  2. Múku zmiešame s mletou paprikou a pstruha v tejto zmesi obalíme. Zvnútra ho osolíme a vložíme 1 vetvičku tymiánu.

  3. Na 1 lyžici masla opražíme pstruha z oboch strán asi po 2 minútach.

  4. Na druhej lyžici masla orestujeme nadrobno narezanú cibuľu, pridáme na pásiky narezanú papriku a opäť restujeme asi 2 min. Osolíme a vložíme opečené pstruha aj s výpekom, prídáme 2. vetvičku tymiánu. Podlejeme trochou horúcej vody a dusíme 10 minút.

  5. Potom pstruha vyberieme a udržiavame v teple. Vyberieme vetvičku tymiánu. V mlieku rozhabarkujeme múku s mletou paprikou, čo ostala po obalení pstruha, a paprikovú omáčku zahustíme. Podľa potreby dosolíme a krátko povaríme. Pstruha podávame s omáčkou a nokami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!