Dýňový chlebíček s kaštanovou moukou

Recepty, Moučníky

Suroviny

100 g kaštanové mouky (Adveni Medical)
100 g čirokové mouky (Adveni Medical)
100 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
70 g cukru
1 prášek do pečiva
1/2 lžičky xanthanu
1 lžička skořice
1 lžička perníkového koření
6 lžic dýňového pyré (příprava viz níže)
3 lžíce oleje
300 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Mouky promícháme s cukrem, práškem

  2. Těsto rozetřeme do formy na biskupský chlebíček a pečeme při 160 °C asi 30-40 minut.

  3. Při pečení dáme dospod trouby plecháček s vodou, aby se chlebíček příliš nevysušil. Propečení zkoušíme špejlí.

  4. Po upečení necháme chlebíček velmi krátce zchladnout ve formě a poté vyndáme na kuchyňskou mřížku, aby se odspodu nezapařil. Příprava dýňového pyré dýně hokkaidó olej Dýni omyjeme, vydlabeme a nakrájíme na kostky, které dáme na plech vyložený pečicím papírem a zastříkneme olejem.

  5. Vložíme do rozpálené trouby na 220 °C a pečeme asi 20 minut do měkka. Upečenou dýni necháme zchladnout a pak ji rozmixujeme na jemné pyré.

  6. Pyré můžeme použít do koláčů a buchet, na přípravu pomazánek a případně i zamrazit do zásoby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!