Losos s bylinkovým přelivem
Recepty, RybySuroviny
- 4 porce lososa
- mořská hrubá sůl
- pepř
- olivový olej
- 2 stroužky česneku
- 1 citrón (nejlépe bio)
- směs libovolných bylinek (petrželka, pažitka, rozmarýn, tymián, bazalka,..)
Postup Losos s bylinkovým přelivem
Postup přípravy receptu
-
Porce lososa posypeme hrubou solí, opepříme a naskládáme kůží dolů do olejem potřeného pekáčku. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°c a pečeme asi 15-20 minut, až je na povrchu zlatavý, ale ještě uvnitř pěkně šťavnatý.
Bylinky najemno posekáme. V pánvi rozehřejeme tři lžíce oleje, vhodíme stroužky česneku nakrájené nadrobno, malou chvilku restujeme, pak přidáme směs bylinek a nastrouhanou kůru z citrónu. Když bylinky zavadnou, do pánve přilijeme šťávu z citrónu, promícháme a vypneme.
Porce pečeného lososa na talířích přelijeme bylinkovou směsí. Podáváme s bramborovou přílohou.