Losos s bylinkovým přelivem

Recepty, Ryby

Suroviny

4 porce lososa
mořská hrubá sůl
pepř
olivový olej
2 stroužky česneku
1 citrón (nejlépe bio)
směs libovolných bylinek (petrželka, pažitka, rozmarýn, tymián, bazalka,..)

Postup přípravy receptu

  1. Porce lososa posypeme hrubou solí, opepříme a naskládáme kůží dolů do olejem potřeného pekáčku. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°c a pečeme asi 15-20 minut, až je na povrchu zlatavý, ale ještě uvnitř pěkně šťavnatý.

  2. Bylinky najemno posekáme. V pánvi rozehřejeme tři lžíce oleje, vhodíme stroužky česneku nakrájené nadrobno, malou chvilku restujeme, pak přidáme směs bylinek a nastrouhanou kůru z citrónu. Když bylinky zavadnou, do pánve přilijeme šťávu z citrónu, promícháme a vypneme.

  3. Porce pečeného lososa na talířích přelijeme bylinkovou směsí. Podáváme s bramborovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!