Vepřové se zelím v minutkové verzi

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

300 g vepřové krkovice nebo plece či karé
sůl
pepř mletý
200 g kysaného zelí
1 lžička cukru krupice
1 cibule (70 g)
1 větší stroužek česneku
80 g česnekového boku nebo anglické či Váhalova slaniny
sádlo nebo olej

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpálené pánvi s troškou sádla či oleje osmažíme pokrájené osolené a opepřené kostky nebo nudličky masa ze všech stran dozlatova. Kdo chce, může maso nechat jako plátek, který před tepelnou úpravou naklepe a po stranách nakrojí, aby se nezkroutil.

  2. Po osmažení maso vyndáme z pánve a udržujeme v teple. Do výpeku dáme na klínky nebo nudličky pokrájenou cibuli, kterou osmažíme lehce dozlatova, následně k ní přidáme osmažit na nudličky pokrájený česnekový bok (případně slaninu) a na závěr ještě nasekaný česnek.

  3. Do této směsi přisypeme zelí, které můžeme překrájet na kratší kousky, mírně osladíme, promícháme, zaklopíme, ale plamen příliš nemírníme a takto krátce podusíme.

  4. Zelnou směs nandáme na talíř a na ní navršíme smažené přírodní maso, nebo maso do zelné směsi vmícháme.

  5. Podáváme s brambory, gnocchi, špeclemi či chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!