Kari z červené čočky
Recepty, LuštěninySuroviny
- 300 g červené čočky
- 2 lžíce sezamového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- kousek čerstvého zázvoru (asi 5 cm)
- 2 lžičky červené kari pasty
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička římského kmínu roztlučená v hmoždíři
- 400 g rajčatového pyré (passaty)
- 300 ml kokosového mléka
- sůl
- hrst čerstvého koriandru
Postup Kari z červené čočky
Postup přípravy receptu
-
Propláchnutou čočku dáme vařit podle návodu na obalu.
V pánvi rozehřejeme olej a vhodíme cibuli, česnek a zázvor, vše nakrájené nadrobno. Jakmile cibule zesklovatí, přimícháme kari pastu, kari koření a římský kmín. Necháme asi minutu restovat.
Pak do pánve přilijeme rajčatové pyré, kokosové mléko a vše osolíme. Nakonec přimícháme vařenou čočku a můžeme vypnout. Porce na talíři posypeme čerstvými lístky koriandru. (Nahradila jsem natí jarní cibulky.) Podáváme s vařenou rýží.