Kari z červené čočky

Recepty, Luštěniny

Suroviny

300 g červené čočky
2 lžíce sezamového oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
kousek čerstvého zázvoru (asi 5 cm)
2 lžičky červené kari pasty
1 lžička kari koření
1 lžička římského kmínu roztlučená v hmoždíři
400 g rajčatového pyré (passaty)
300 ml kokosového mléka
sůl
hrst čerstvého koriandru

Postup přípravy receptu

  1. Propláchnutou čočku dáme vařit podle návodu na obalu.

  2. V pánvi rozehřejeme olej a vhodíme cibuli, česnek a zázvor, vše nakrájené nadrobno. Jakmile cibule zesklovatí, přimícháme kari pastu, kari koření a římský kmín. Necháme asi minutu restovat.

  3. Pak do pánve přilijeme rajčatové pyré, kokosové mléko a vše osolíme. Nakonec přimícháme vařenou čočku a můžeme vypnout. Porce na talíři posypeme čerstvými lístky koriandru. (Nahradila jsem natí jarní cibulky.) Podáváme s vařenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!