Dýňové pyré (všestranně použitelné)

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 dýně (máslová nebo hokkaido)
1 feferonka
2-3 stroužky česneku
2-3 lžíce bylinkového sýru
bazalka
petrželka
sůl
pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Dýni oloupeme, vydlabeme a nakrájíme na kostky, které dáme na plech nebo pekáč, zastříkneme olivovým olejem, osolíme a opepříme.

  2. Vložíme do rozpálené trouby na 220C a pečeme cca 30 minut do měkka.

  3. Dýni necháme zchladnout, pak ji rozmačkáme, přidáme prolisovaný česnek, čerstvý sýr, posekanou feferonku, bazalku a petrželku. Dochutíme solí a pepřem.

  4. Takto připravené pyré můžeme použít na opečené toasty nebo bagetky, jako náplň do masa nebo jako základ pro polévku či omáčku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!