Dýňové knedlíčky

Recepty, Přílohy

Suroviny

500 g dýně Hokkaidó
50-150 g celozrnné pšeničné mouky
2 vejce
2 stroužky česneku
1 menší cibule
1 hrst petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Dýni oloupeme, nakrájíme na menší kousky a spolu s cibulí i česnekem rozmixujeme.

  2. Přidáme vejce a postupně přisypáváme mouku. Mouku přidáváme opatrně, aby těsto nebylo lepivé ale zároveň z něj šly pohodlně tvarovat knedlíčky. Mouky ale nepřisypte víc, než je nutné, potom by byly noky tuhé.

  3. Z těsta si lžící trháme kousky a tvarujeme. Vhazujeme do vroucí vody. Knedlíčky potřebují hodně vody, tak je lepší nevařit všechny najednou.

  4. Jakmile jsou hotové, vyplavou na povrch (cca 8min). Vytáhneme děrovanou naběračkou a schováme pod pokličku, aby nevychladly, než uděláme zbytek.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!