Kuřecí křídla na neděli (plněná)

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuřecí křidélka (podle velikosti 2 – 3 na porci)
sůl
trojobal (mouka, vajíčko strouhanka)
Nádivka:
sýr na strouhání
šunka, případně maďarská klobása (nebo salám paprikáš apod.)

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecím křidélkům uříznu v kloubu tu nejmenší koncovou část. Očistím, omyji a osuším papírovou utěrkou. Do křidélek uděláme prstem malý otvor na té straně se slabou kůžičkou. Jím prostrčíme více prst a opatrně, abychom neprotrhli kůžičku, uvolňujeme kůži přes oba díly křidélek tak, abychom vytvořili kapsičku (viz fotopostup), kterou naplníme nádivkou. Naplněná křidélka z vrchní strany osolíme (to je ta strana bez náplně) a obalíme v trojobalu, smažíme ve fritovacím hrnci nebo pomalu na pánvi ve vyšší vrstvě tuku.

  2. Na náplň umelu na masovém mlýnku 150 g tvrdého sýra (stačí eidam 45% apod.), a 150 g šunky + kousek či nožičku klobásky. Promícháme a plníme (nesolíme!). Při mletí přidávám do náplně i nožku dobré klobásky maďarského typu, může být i pikantní. Mletí si můžete usnadnit použitím kuchyňské techniky.

  3. Kdo ze stolovníků nerad kuřecí křídla, tomu můžeme udělat vepřový kotlet, naplněný stejnou náplní a také obalený v trojobalu. Ale ta kuřecí křidélka mají svůj šmrc a ani kotleta, i když moc dobrá, je nezastíní. Doporučuji. Plnit křidélka jde nejrůznější nádivkou, ale stará známá nádivka - šunka a sýr (vylepšené pikantní klobáskou) jsou nezapomenutelné. Nejlepší jsou podávaná hned po usmažení, ale lze je i ohřívat. Jako příloha se hodí brambory, br. kaše, br. salát, hranolky…


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!