Dušený kapr na kari koření

Recepty, Ryby

Suroviny

200 g porce kapra
2 cibule
2 stroužky česneku
3 rajčata
3 lžíce másla
lžička karí koření
mletý muškátový oříšek
zázvor
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Porce kapra osolíme.

  2. Jemně nakrájenou cibuli osmažíme na másle dozlatova, přidáme česnek utřený se zázvorem.

  3. Pak přidáme na malé kousky nakrájená rajčata a za stálého míchání přidáme další koření.

  4. Do této směsi vložíme porce kapra. Polovinu směsi klademe na povrch ryb.

  5. Podlijeme asi 4 lžičkami vody a na mírném ohni asi 12 minut dusíme. Porce ryby obrátíme a dusíme ještě asi 8 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!