Roláda Margot

Recepty, Moučníky

Suroviny

6 vajec
100 g moučkového cukru
80 g polohrubé mouky
1 Margot čokoláda - nastrouhaná
1 lžíce oleje
1 lžíce rumu
Náplň:
400 ml šlehačky 31 %
jahodová smetanová náplň Dr.Oetker
1 jahodový kompot
Na potření rolády:
100 g čokolády na vaření
50 g tuku

Postup přípravy receptu

  1. Troubu zapneme na 180°C a dáme pečící papír na plech. Do jedné mísy z bílků ušleháme tuhý sníh. Ve druhé míse ušleháme žloutky s cukrem do tuhého krému, přidáme1/4 sněhu, zamícháme a přisypeme mouku, čokoládu, rum, olej a vše promícháme. Nakonec zlehka vmícháme zbylý sníh.

  2. Roládu dáme péct jen na 12 minut (musí být světlá) a dáme ji zchladit. Než roláda vystydne, nalijeme šlehačku do misky, nasypeme do ní jahodovou náplň a vyšleháme do tuha.

  3. Roládu obrátíme, stáhneme papír a dáme znovu na papír, potřeme šlehačkou, poklademe jahodami a pomocí papíru srolujeme. Ve vodní lázni rozpustíme tuk s čokoládou a roládu potřeme. Necháme ztuhnout a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!