Hovězí guláš se žampiony

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 g hovězího masa
200 g čerstvých žampionů
1 velká cibule (nebo dvě střední)
cca 5 stroužků česneku
1 plnější lžíce mleté sladké papriky
1 rovná lžíce majoránky
olej nebo sádlo
sůl
pepř mletý
vývar dle potřeby
jíška nebo záklechtka dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátém tuku osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené hovězí maso, které osmažíme ze všech stran. Ke konci smažení masa přisypeme ještě krátce osmažit i pokrájené žampiony, papriku a nasekaný česnek. Nakonec vmícháme i majoránku (ne, vařením nezhořkne), přilijeme asi 250 ml vývaru a dusíme na mírném ohni pod poklicí do změknutí masa, za občasného podlití a promíchání.

  2. Vývar dolijeme do požadovaného množství, zahustíme troškou jíšky nebo záklechtky (voda+hladká mouka) a necháme provařit. Dle chuti ještě dosolíme a opepříme a můžeme podávat.

  3. Podáváme s knedlíkem, bramborem, rýží nebo noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!