Topinka opečená na sucho s česnekovými vejci a sušenými rajčaty

Recepty, Ostatní

Suroviny

4 vejce
60 g slaniny
1 větší šalotka
1-2 stroužky česneku
1 lžíce vody (lepší je perlivá)
1 lžíce smetany nebo mléka
4-5 sušených rajčat nakládaných v oleji
kousek másla
pažitka nebo petrželka
sůl
pepř
špetka chilli (nemusí být)
---
plátky chleba
Hermelín podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Plátky chleba lehce pokapeme olejem z rajčat a na suché pánvi opečeme z obou stran. Uchováme v teple.

  2. Slaninu, šalotku a česnek nakrájíme nadrobno. Na pánev po topinkách vypečeme slaninu, přidáme šalotku a po zpěnění i česnek a dvě rajčata nasekaná nadrobno.

  3. Vejce rozšleháme s vodou, smetanou a solí. Vlijeme na slaninovou směs a pořád mícháme na mírném plameni.

  4. Necháme srazit do řídké konzistence, ještě na pánvi dojdou. Vmícháme oříšek másla a dochutíme pepřem, případně chilli.

  5. Vejce uložíme na opečený chleba, poklademe proužky sušených rajčat a podle chuti i sýrem. Posypeme bylinkami a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!