Dušené hovězí na způsob soljanky

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

400 g hovězího masa, nejlépe krku, ale může být i kližka
1 lžíce sladké papriky
1 malý rajčatový protlak v plechovce
1 a 1/2 dl červeného suchého vína
3 dl vývaru nebo vody
2 středně velké kyselé okurky
olej
sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rozpálíme olej a na něm zprudka orestujeme maso, nakrájené na menší kousky.

  2. Když je maso zatažené, přidáme rajský protlak, promícháme s masem a přidáme sladkou papriku. Maso osolíme, opepříme a zalijeme vývarem nebo vodou.

  3. Maso dusíme doměkka a pak přidáme na jemno nastrouhané okurky a víno. Krátce provaříme a odstavíme.

  4. Není nutno zahušťovat, ale pokud jsme dali více vývaru, můžeme použít trošinku hladké mouky na zahuštění..

  5. Podáváme nejlépe s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!